Belajar Melabur Saham di Bursa Malaysia

Belajar Melabur Saham di Bursa Malaysia

kalu join DDNK tu mmg betol2 leh membantu utk nubies ke atau propa je lebih?

x hemsem xpe jnji kayeeee

Pendapat den "membantu nubies memahami konsep saham global" sbb dia ajar free jer pun x kena bayo tuk webinar. dalam kursus online tu dia tunjukkan apa yg boleh buat dengan 10sen dlm global. mmg betul, dia pun adr rancangan dlm Astro Awani501 tiap minggu hari isnin mlm rasanya, dia nie mmg adr lesen dan jugak advisor pada Vincent Tan Berjaya Holding. leh rujuk lesen dia kat Security Commision

Tapi secara lojik apa gila kita nak beli saham 10sen dlm global sbb x untung langsung. mmg boleh beli option 10sen tapi charge trading rasanya USD9 kot. hahaha.

p/s: den pegi semua kelas webinar free dari DDNK AAcademy Stallion Mahersaham Serikandi Saham. amik yg free blajar pelan2 tuk nubies. skrg tgh usha webinar org cina pulak . pun amik yg free. lain guru lain cara, terpulang kat kita nak guna mana. yg penting ilmu tu dulu

Arinie dpt jual balik Optimax. beli 30sen jual balik 65sen ( tutup 71sen, highest 76sen klau x silap) . jgn tamak sangat. lepas gaji sebulan.

tr4falgar

Super Active Member

gem

Pendapat den "membantu nubies memahami konsep saham global" sbb dia ajar free jer pun x kena bayo tuk webinar. dalam kursus online tu dia tunjukkan apa yg boleh buat dengan 10sen dlm global. mmg betul, dia pun adr rancangan dlm Astro Awani501 tiap minggu hari isnin mlm rasanya, dia nie mmg adr lesen dan jugak advisor pada Vincent Tan Berjaya Holding. leh rujuk lesen dia kat Security Commision

Tapi secara lojik apa gila kita nak beli saham 10sen dlm global sbb x untung langsung. mmg boleh beli option 10sen tapi charge trading rasanya USD9 kot. hahaha.

p/s: den pegi semua kelas webinar free dari DDNK AAcademy Stallion Mahersaham Serikandi Saham. amik yg free blajar pelan2 tuk nubies. skrg tgh usha webinar org cina pulak . pun amik yg free. lain guru lain cara, terpulang kat kita nak guna mana. yg penting ilmu tu dulu

Arinie dpt jual balik Optimax. beli 30sen jual balik 65sen ( tutup 71sen, highest 76sen klau x silap) . jgn tamak sangat. lepas gaji sebulan.

wah serikandi saham tu den baru je baca nota dia share.. ada 122 page yg geng cg share atas tu..

ada gak la point2 yg den dapat hadam.. selebihnya mmg kene cari cikgu ni.. skang sedang dlm proses tapisan utk pilih cikgu mana den nak belajar..

sapit87

Super Active Member

gem

Pendapat den "membantu nubies memahami konsep saham global" sbb dia ajar free jer pun x kena bayo tuk webinar. dalam kursus online tu dia tunjukkan apa yg boleh buat dengan 10sen dlm global. mmg betul, dia pun adr rancangan dlm Astro Awani501 tiap minggu hari isnin mlm rasanya, dia nie mmg adr lesen dan jugak advisor pada Vincent Tan Berjaya Holding. leh rujuk lesen dia kat Security Commision

Tapi secara lojik apa gila kita nak beli saham 10sen dlm global sbb x untung langsung. mmg boleh beli option 10sen tapi charge trading rasanya USD9 kot. hahaha.

p/s: den pegi semua kelas webinar free dari DDNK AAcademy Stallion Mahersaham Serikandi Saham. amik yg free blajar pelan2 tuk nubies. skrg tgh usha webinar org cina pulak . pun amik yg free. lain guru lain cara, terpulang kat kita nak guna mana. yg penting ilmu tu dulu

Arinie dpt jual balik Optimax. beli 30sen jual balik 65sen ( tutup 71sen, highest 76sen klau x silap) . jgn tamak sangat. lepas gaji sebulan.


oh kire kelas ddnk ni pun leh membantu jgk la ye utk nubies. mmg free je ye dtg kelas..skrg ada kelas on9 je ke atau ada kelas fizikal..kalu kelas on9 je sy mcm ssh nak hadam huhu

pelitaminyak

Super Active Member

gem

satriahitam

Active+ Member

wah serikandi saham tu den baru je baca nota dia share.. ada 122 page yg geng cg share atas tu..

ada gak la point2 yg den dapat hadam.. selebihnya mmg kene cari cikgu ni.. skang sedang dlm proses tapisan utk pilih cikgu mana den nak belajar..


Biar bnyk cikgu. nnt sendiri dah paham leh la praktikkan mana yg mudah. cikgu ramai skrg nie , seme online free jer. adr cikgu ajar global adr cikgu ajar bursa. den belajar global dulu (stallion brother), traning guna demo akaun. pastu blajar bursa. dah paham baru den try main kecik2 . janji kita paham dan yakin dulu apa nak buat. den bukan trader (pedagang) tapi lebih kat investor( pelabur). beli pastu simpan dendiam. untung sabut timbul untung batu tengelam. biar rugi ciput klau rugi, kalau untung bior beso. hahaha. adr rezeki adr la tu. pelan2 blajar dulu..

satriahitam

Active+ Member

oh kire kelas ddnk ni pun leh membantu jgk la ye utk nubies. mmg free je ye dtg kelas..skrg ada kelas on9 je ke atau ada kelas fizikal..kalu kelas on9 je sy mcm ssh nak hadam huhu

kelas online jer. bnyk lagi yg buat kelas online free. skrg pkp nie diaorg x buat dah kelas fizikal. bnyk yg buat online free. adr jugak kelas online bangsa cina ( tapi dia buat dlm bahasa omputih, payah nak paham). adr kelas global, adr kelas bursa . den ilmu free nie mmg pantang adr, mesti nak join jer keje. walaupun menda dah tau ulang bnyk kali. lain cikgu lain cara. blajar semua pastu pilih mana yg rasa2 mudah guna. online nie bnyk ajar basic tuk nubies. tapi kekadang tersasul gak rahsia2 dari kelas advance. dah paham kelas yg free nie terpulang la nak join kelas berbayar atau tidak. tapi den x amik yg berbayar lagi sbb bukan wat trading nie full time pun.

p/s: adr kelas berbayar yg murah adr yg mahal. sblm amik kelas berbayar nie pastikan masa kelas free tu kita paham atau tidak cara cikgu nie guna. kalau kelas free dia kita susah nak paham maka x yah la amik berbayar dulu. carik yg free dulu. ingat kelas berbayar nie pun online, coaching pun online, masuk group dia, dia akan support dari segi teknikal semua. seme nie kos jugak, software, screener, data2 leh jadi berbayar.

tr4falgar

Super Active Member

gem

Biar bnyk cikgu. nnt sendiri dah paham leh la praktikkan mana yg mudah. cikgu ramai skrg nie , seme online free jer. adr cikgu ajar global adr cikgu ajar bursa. den belajar global dulu (stallion brother), traning guna demo akaun. pastu blajar bursa. dah paham baru den try main kecik2 . janji kita paham dan yakin dulu apa nak buat. den bukan trader (pedagang) tapi lebih kat investor( pelabur). beli pastu simpan dendiam. untung sabut timbul untung batu tengelam. biar rugi ciput klau rugi, kalau untung bior beso. hahaha. adr rezeki adr la tu. pelan2 blajar dulu..

makna ekau belajar sendiri je la ni? takde masuk kelas berbayar mana2? jika ya, brp lama tempoh ekau study sendiri tu ? share ckit

tr4falgar

Super Active Member

gem

pada yg nak tuntut ilmu, ni den senaraikan group telegram yg den jmpa.. mgkn ada lagi, kalo ada nnt den update lagi . pilih la mana yg anda rasa sesuai dgn anda.

t.me

[MS] Mahersaham.com

t.me

Traders Corner Talk

We discuss on Fundamental and Technical Analysis for KLSE Stocks. Guidelines just for Study proposes only, not a Buy/Sell Call. Investors should make their own informed decisions by consulting own independent adviser(s)

t.me

TRADE FOR LIVING ANALYSIS

One of the best Free Analysis BURSA MALAYSIA stock u will never see in other group. Come and making profit with confident from analysis given cover all Dow, Hsi, Brent and Klci. Active time 3pm-5pm only

Telegram: Contact @tradingchannel_pro

t.me

Technical trader by jamil

Tech Trader adalah channel percuma kpd pelabur saham bursa malaysia. Samada yang baru @ lama terlibat dalam dunia pelaburan saham, dan kpd yg bakal melibatkan diriπŸ˜ƒ.. (FOKUS KPD TA)

t.me

Mahersaham Public Channel

Telegram Channel Khas MAHERSAHAM ini untuk anda dapatkan info tentang saham. Insha Allah setiap Hari kami sharing berkaitan saham di Bursa Malaysia www.mahersaham.com

Telegram: Contact @kauntersahamberpotensi

t.me

saham dunia saham akhirat

GROUP ini di tubuhkan untuk perkongsian saham. kita menggalakan semua dapat kembali kepada asas pengurusan kewangan terlebih dahulu. semua tindakan yang anda lakukan adalah bersifat TAYOR trade on your risk

t.me

Pedagang Bursa

Kajian Analisa Volume Dan Harga Price Volume Analysis (PVA) Buka CDS Account Mplus secara online dan percuma iSaham Premium screener https://www.isaham.my/cds?r=pedagangbursa Dealer Code: R389 Reference Code: MR389-001 PM t.me/pedagang_bursa

t.me

Suka Saham

Telegram Channel khas untuk anda yang suka saham dan berminat untuk menceburi dunia saham. Di sini kami akan kongsikan info-info menarik berkenaan saham di Bursa Malaysia hampir setiap hari.

satriahitam

Active+ Member

makna ekau belajar sendiri je la ni? takde masuk kelas berbayar mana2? jika ya, brp lama tempoh ekau study sendiri tu ? share ckit

yess boss. blajar yg free jer. tapi seme basic jer cara nak kenal apa tu saham. pastu blajar jugak dari web2 mcm Bursa ngan mcquarie (tuk warrant). baca buku. baca artikel. baca majalah labur (bnyk ilmu kat sini). baca theedge. baca kat carigold. x semua pun den paham.. hahaha. tapi pelan2 laa. pastu cuba praktik. dekat setahun jugak la study menda nie. bukan nak serius sangat pun kat saham nie.

adr cikgu yg ajar beli waktu paling down (lowest) jual balik waktu paling tinggi (stallion mahersaham etc). adr jugak cikgu yg ajar beli masa mula nak naik, beli selagi naik dan jual balik masa dia mula nak turun (ddnk etc). adr cikgu suh yg suruh beli blue chip rege ratusan seunit dan simpan, adr cikgu yg suh beli puluh ringgit dan simpan. adr cikgu suh main kaunter induk, adr cikgu suh main option/warrant. lain cikgu lain cara. yg penting ikut mana yg kita sendiri rasa sesuai. yg penting kena banyak membaca, saham nie bukan leh ramal dia untung jer, skali trump bersuara leh 1 dunia jatuh saham. rugi tu biasa la sikit2, untung pun sikit2. jgn emosi dah. den pun masih akar lagi bab saham nie..

p/s: Den pemegang saham INTA (0192) ngan BTM (7188). beli lama dah nak jual pun x untung, nak nyesal pun x guna, simpan je laaa

tr4falgar

Super Active Member

gem

yess boss. blajar yg free jer. tapi seme basic jer cara nak kenal apa tu saham. pastu blajar jugak dari web2 mcm Bursa ngan mcquarie (tuk warrant). baca buku. baca artikel. baca majalah labur (bnyk ilmu kat sini). baca theedge. baca kat carigold. x semua pun den paham.. hahaha. tapi pelan2 laa. pastu cuba praktik. dekat setahun jugak la study menda nie. bukan nak serius sangat pun kat saham nie.

adr cikgu yg ajar beli waktu paling down (lowest) jual balik waktu paling tinggi (stallion mahersaham etc). adr jugak cikgu yg ajar beli masa mula nak naik, beli selagi naik dan jual balik masa dia mula nak turun (ddnk etc). adr cikgu suh yg suruh beli blue chip rege ratusan seunit dan simpan, adr cikgu yg suh beli puluh ringgit dan simpan. adr cikgu suh main kaunter induk, adr cikgu suh main option/warrant. lain cikgu lain cara. yg penting ikut mana yg kita sendiri rasa sesuai. yg penting kena banyak membaca, saham nie bukan leh ramal dia untung jer, skali trump bersuara leh 1 dunia jatuh saham. rugi tu biasa la sikit2, untung pun sikit2. jgn emosi dah. den pun masih akar lagi bab saham nie..

p/s: Den pemegang saham INTA (0192) ngan BTM (7188). beli lama dah nak jual pun x untung, nak nyesal pun x guna, simpan je laaa

den pon setakat ni belajar sendiri ja. nak hadam satu2 mmg parah kalo takde cikgu ni.. stakat ni baru belajar cara nak pilih kaunter yg berpotensi..

nnt igt mmg nak gi kelas juga.. tgh fikir cikgu mana yg den nak pilih .. ada 5-6 org dalam senarai.. sampai masa ada fulus nnt bole la pi kelas.. nnt dah pi kelas takde la blur sgt sebab dah ada ilmu skit2 hehe.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *